Het dorp La Tzoumaz ligt op 1500 meter in Wallis, Zwitserland. Het is een sfeervol dorp, en van alle gemakken voorzien. Er zijn twee sportzaken, een supermarkt, vijf hotels/restaurants en verscheidene andere winkels. Tevens is er een binnenzwembad en een kleine ijsbaan.

Sinds korte tijd is er een nieuwe cabinelift, die je vanuit het dorp naar 2400 meter brengt. Vanaf dat punt zijn er verscheidene pistes richting het dal, zelfs is er een sleebaan die eindigt in het dorp. Daarnaast is er een kinderweide aanwezig en natuurlijk een skischool. Ook is er een skibus aanwezig en de mogelijkheden om een appartement te huren zijn divers. De aansluiting op de rest van het skigebied gaat via de cabinebaan.

Routebeschrijving
Vanaf de top ski je of terug naar/in het dal van La Tzoumaz, of je gaat naar beneden aan de kant van Verbier. Daar kun je via een tweetal stoeltjesliften midden in het ‘moderne’ skigebied komen, of via (2) cabineliften in Verbier zelf. Terug uit het skigebied van Verbier ga je via het dorp Verbier en dan een klein stuk met de zeer regelmatig rijdende skibus. Alternatief is een 10 kilometer lange en uitdagende skiweg (niet geprepareerd).